ملات لیکا

ملات از خوب مخلوط کردن یک جسم چسباننده مانند سیمان یا گچ و یک جسم پرکننده مانند دانه های ریز و درشت سبکدانه یا  ماسه تهیه میشود . ملات خشک پلاستر(اندود کاری) ،بنایی (آجرچینی)و ملات با جذب آب کم تهیه شده در مجموعه صنعتی لیکا، از نوع ملات با پایه سیمانی هستند که از سبک دانه‌های لیکا ( پوکه صنعتی لیکا ) تهیه شده اند .ملات سیمانی لیکا در سه دسته پلاستر (اندود کاری) ،بنایی (آجرچینی) و ملات با جذب آب کم تولید می شود.

ویژگیهای انواع ملات لیکا

۱- سبکی، دارای وزنی برابر نصف ملاتهای مورد استفاده در ساختمان

۲- عایق حرارتی و صوتی مناسب

۳- حذف پلهای حرارتی درون لایه ملات معمولی

۴- اطمینان از کیفیت محصول و همگنی ملات به دست آمده

۵- کارپذیری مناسب

۶- استفاده سریع و آسان در تمام مناطق

۷- ترکیب مناسب با بلوکهای سبک

۸- فاقد مواد آلی و زیان آور

۹- مقاوم در برابر یخ بندان

۱۰- افت اسلامپ بسیار کم

۱۱- به حداقل رساندن ترک های ایجاد شده

۱۲- فراهم آوردن شرایط مناسب عمل آوری، به دلیل داشتن تخلخل داخلی

توجیه اقتصادی عمومی استفاده از انواع ملات لیکا

۱- جلوگیری از هدر رفتن و استفاده بیش از اندازه سیمان

۲- استفاده به اندازه و جلوگیری از پرت شدن ملات

۳- کاهش هزینه های سازه باربر، به دلیل سبک سازی

۴- کاهش هزینه های انرژی مصرفی ساختمان: به دلیل عایق سازی ملات بنایی سبب جلوگیری از پدید آمدن پلهای حرارتی میشود که نقش زیادی در از دست رفتن انرژی دارد. ملات پلاستر با افزایش مقاومت حرارتی دیوارهای خارجی سبب جلوگیری از هدر رفت انرژی میشود.

۵- کاهش هزینه های کارگری

۶- افزایش سرعت اجرا و در نتیجه سرعت برگشت سرمایه: با استفاده از ملات بنایی با کاهش زمان دیوارچینی سرعت اجرا بالاتر خواهد رفت و هزینه های بالاسری کمتر و سرعت برگشت سرمایه بیشتر خواهد بود .

با استفاده از ملات پلاستر به دلیل سرعت گیرش بالا سرعت اجرا بیشتر خواهد بود و پرت مصالح ناشی از ریزش ملات از دیوار نیز کم خواهد شد.

۷- حذف نیاز به نیروی متخصص ناظر

۸- امکان انتقال ملات اضافه در بسته بندی مناسب به سایر طبقات یا کارگاههای ساختمانی

۹- امکان مرجوع نمودن ملات اضافه به شرکت لیکا، در صورت اعتبار تاریخ مصرف

ملات بنایی

ملات بنایی جهت رگ چینی انواع بلوک و آجر بکار میرود . یکی از نقاط ضعف در سازه‌های ساخته شده با مصالح بنایی، ملات چسباننده می‌باشد. ملات‌های تولید شده با شیوه تولید سنتی در کارگاه‌ها فاقد کیفیت بوده و از طرفی به عنوان پل حرارتی با حداقل پوشش ۱۰% از سطح کل ساختمان، شرایط نامناسبی را به جهت هدردهی انرژی فراهم می‌آورد، در حالیکه با استفاده از ملات لیکا می‌توان علاوه بر داشتن ملاتی با ویژگی‌های مطلوب از هدر رفتن انرژی در ساختمان جلوگیری نمود.

ملات پلاستر

ملات پلاستر به دو صورت سفید یا خاکستری و همین طور نرمه و درشت بر اساس سفارش مشتری قابل ارائه است . این ملات با توجه به ترکیبات ممتاز خود در محیطهای بسیار  گرم  دچار ترکهای انقباضی نمیشود . بنابراین نمایی یکدست و بدون ترک ایجاد میشود. عدم وجود ترکهای انقباضی ناشی از یکی از مشخصه های برتر سبکدانه لیکا به نام عمل آوری داخلی است . بدین صورت که سبک دانه‌های لیکا ( پوکه صنعتی لیکا ) در زمان ساختن ملات آب اضافی ملات را جذب می کند و در طول فعالیت سیمانی شدن به عنوان یک منبع داخلی به بتن باز پس میدهد.

روش کار و میزان مصرف انواع ملات

ملات لیکا در بسته های ۲۵ لیتری تهیه و عرضه میشود . برای تهیه ملات بنایی ، ملات پلاستر و یا ملات با جذب آب کم تنها کافی است محتوی یک بسته ملات آماده را با توجه به کاربرد مورد نظر با ۶  تا ۸ لیتر آب مخلوط نموده و استفاده شود.

میزان ملات مورد نیاز برای هر مترمربع بلوک چینی با ضخامت لایه ملات ۵/ ۱ تا ۲ سانتیمتر با پر کردن درزهای قائم، در جدول لحاظ گردیده است.

دیوار ۲۰ سانتی با بلوک لیکا ۱/۲ کیسه
دیوار ۱۵ سانتی با بلوک لیکا ۱ کیسه
دیوار ۱۰ سانتی با بلوک لیکا ۰/۸ کیسه

میزان مصرف ملات پلاستر بستگی به ضخامت لایه و همچنین روش اجرا و میزان پرت آن دارد . ولی بطور معمول برای هر مترمربع دیوار به میزان زیر مصرف میشود. ملات پلاستر پس از آماده سازی به هر دو روش سنتی و پاششی (Shotcrete)  قابل استفاده است

اجرای ملات پلاستر به ضخامت ۳.۵ سانتی متر ۱/۵ کیسه جهت مناطق بسیار گرمسیر یا بسیار سردسیر
اجرای ملات پلاستر به ضخامت ۲.۵ سانتی متر ۱ کیسه جهت مناطق گرمسیر یا سردسیر
اجرای ملات پلاستر به ضخامت ۱.۵ سانتی متر ۰/۸ کیسه جهت مناطق معتدل